Kyrkoherde sökes

Kom, allt är tillrett

Stöde församling söker Kyrkoherde!

Då vår herde Andreas går vidare till en ny tjänst (Grattis och Guds välsignelse Andreas!) söker vi i Stöde församling i Härnösands stift en Kyrkoherde för att leda vår församling.

Stöde församling är ett lite mindre pastorat beläget 35 minuter väster om Sundsvall, med en kyrka och ett kyrkoråd. Vårt arbete är centrerat i tätorten Stöde precis intill Ljungan, där kyrka, församlingshem och expedition är beläget. Detta gör att vi med stort förtroende och närhet kan verka "mitt i byn" genom att praktisera och sprida Guds kärlek, och på så sätt bygga församling med våra drygt 3000 invånare och 10-tal anställda.

Under de senaste åren har vi lagt mycket tid och kraft på att utveckla organisation, verksamheter, gudstjänster, arbetsmiljö, personal och fastigheter. Allt för att kunna vara en livaktig församling som sprider tillit och tro till Guds kärlek på vår ort genom att fira Gudstjänst, bedriva undervisning, diakoni och mission. Vi kan med stolthet säga att vi är en församling där allt fungerar mycket väl, och allt och alla är på plats (minus en personal som är på ingående!). Vi har ett gott rykte i stiftet och vill fortsätta ligga i framkant.

Vi har en god planering och struktur, engagerade och församlingsaktiva förtroendevalda och ideella, kompetent personal och en stark medvetenhet om att vi är Kyrka. Vidare är ekonomin mycket god, och vi har under de senaste åren bland annat utvecklat ny diakonal verksamhet för asylsökande, satsat på en generös friskvård, utbildning, extra medel till konfirmander samt genomfört renoveringar av våra lokaler.

Församlingen har en stark musikalisk tradition med tre körer, ett stort arbete med barn, samt en aktiv gudstjänstfirande gemenskap. Under det senaste åren har vi utvecklat goda relationer med skola och förskolor, föreningar, vård och omsorg samt ortens Equmeniaförsamling. Under en vecka möter vi över 300 människor i våra verksamheter, varav ca 40 deltagare i snitt i söndagens huvudgudstjänst.

Det vi för framtiden behöver fokusera på utifrån vår församlingsinstruktion är utvecklingen av våra ungdoms och konfirmationsverksamheter, samt fortsätta fokusera på ideellt medarbetarskap för att kunna möta de diakonala behoven på orten. Vi ser också med glädje den utveckling som sker av St Olavs-leden som går förbi Stöde kyrka.

Vi söker en Kyrkoherde som är hungrig och känner sig kallad för tjänst i ett lättstyrt, uppstyrt och nära arbete, med vilja att verka i både ledning och verksamhet. En tydlig ledare med vision och en välkomnande kärlek och tro. Någon som vill dela liv med oss i en kristen gemenskap. Som tillsammans med verksamhetsansvariga (präst, kantor och pedagog), expedition och vaktmästeri vill fortsätta bygga Stöde församling, din och min Kyrka, mitt i byn.

Krav för tjänsten är att du är prästvigd inom svenska kyrkan och har genomgått behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning. Du behöver ha B-körkort och tillgång till bil. Erfarenhet av arbetsledning är meriterande, men vi lägger störst vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Var frimodig! Våga prova kallelsen och sök. Kontakta gärna oss med frågor om tjänsten!

Sista ansökningsdag 3 augusti 2017

Ansökningsadress:

Stöde församling

Edsta 210, 860 13 Stöde

Eller epost: stode.forsamling@svenskakyrkan.se

För frågor kontakta:

Andreas Sundström, Kyrkoherde, Tel: 0691-66 14 42, Epost: andreas.sundström@svenskakyrkan.se

Lena Sjöberg, Kyrkorådets ordförande, Tel: 070-62 60 297, Epost: lena.g.sjoberg@svenskakyrkan.se

Sten Bylin, facklig representant KyrkA, Tel: 0663-101 50, 070-664 23 44, Epost: sten.bylin@svenskakyrkan.se