Vinternatt - nattlogi för hemlösa EU-medborgare

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Avgränsning, småskalighet och samordning har varit ledorden bakom projektet Vinternatt 2, vilket gjort det möjligt för fler att vara med och göra en insats.

Modellen är enkel. Församlingen erbjuder övernattning 1-3 nätter per vecka för 5-10 personer. 3-5 volontärer eller medarbetare från församlingen är på plats och de övernattande gästerna erbjuds en sovplats, en varm dusch, samt kvällsmat och frukost.

Fakta om Vinternatt 2

Vinternatt 2 är en utveckling av det ursprungliga projektet Vinternatt, som erbjuder nattligt boende för en bredare grupp hemlösa som normalt inte har rätt att sova på stadens ordinarie härbärgen.

Unikt samarbete

Målet är att genom tillfälliga övernattningar lindra nöd bland fattiga EU-medborgare som vistas i gatumiljö och sover utomhus. Projektet är ett unikt samarbete mellan Stockholms stad, Röda Korset, Ny Gemenskap och kyrkor i Stockholm.

Kontakt Vinternatt 2

Vill du engagera dig eller vill du veta mer om projektet?
Kontakta Isa Anton, tel 0722-841241
isa.anton@nygemenskap.org