Svenska kyrkan Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon:+46(8)50894000 E-post till Svenska kyrkan Stockholms stift

Störst av allt är kärleken - kyrkan och HBTQ

Varje människa är skapad till Guds avbild och älskad av Gud. I Svenska kyrkan ska därför varje människa mötas med kärlek och respekt, oberoende av sexuell läggning och könsidentitet.

Målet är att vara en inkluderande kyrka, där alla ska känna sig trygga och välkomna - och tillsammans kan vi göra så att det blir verklighet.

Alla är välkomna till alla gudstjänster i Svenska kyrkan.

I många städer firas regnbågsmässor. I Stockholms stift i Sofia kyrka på Södermalm.

Läs mer om regnbågsmässan och Pride här nedan