Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon:+46(8)50894000 E-post till Svenska kyrkan Stockholms stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Stockholms stift i Tanzania

"Jag ville åka med eftersom jag blev förälskad i Tanzania första gången jag var där. Det var då mitt intresse för internationellt arbete väcktes." Daniel Andersson, Västerhaninge- Muskö

I slutet av januari 2016 genomförde Stockholms stift en studieresa till Tanzania där arton internationellt engagerade från tolv församlingar under tio dagar praktiskt fick uppleva vad det innebär att vara en del av den världsvida kyrkan.

Ärkebiskopsvigning och undertecknande av ett vänstiftsavtal

Det finns sedan länge starka band mellan Stockholms stift och nordöstra stiftet i Tanzania och att stiftsresan för internationellt engagerade sammanföll med både ärkebiskopsvigning och undertecknande av ett vänstiftsavtal var inget sammanträffande.

Under tio dagar fick 18 representanter från olika delar av Stockholms stift möjlighet att uppleva och lära sig mer om vårt nya vänstift och det arbete vi tillsammans gör. 

mot kvinnlig könsstympning och projekt för hållbar försörjning 

Förutom att delta på ärkebiskopsinstallationen firade de gudstjänst, samtalade, utbytte erfarenheter och besökte olika projekt som Svenska kyrkans internationella arbete är med och stöder. Bland annat arbetet mot kvinnlig könsstympning och projekt för hållbar försörjning. 

Här berättar Daniel, Rebecca och Linn mer om sina upplevelser från resan