Svenska kyrkan Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon:+46(8)50894000 E-post till Svenska kyrkan Stockholms stift

Redovisningsekonom

Till Stockholms stifts servicebyrå. Sista ansökan 15 maj 2019.

Bakgrund

Stockholms stifts Servicebyrå är en enhet inom Svenska kyrkan vars uppgift är att avlasta Stockholms stifts församlingar med administrativa uppgifter inom ekonomi och lön. Vi växer nu ytterligare och söker därför en erfaren redovisningsekonom till vårt kontor vid Högalidskyrkan på Södermalm.

Rollen innebär ett självständigt ansvar för redovisning och rapportering för fyra till fem församlingar. Till din hjälp har du flera erfarna kollegor samt ekonomiassistenter som avlastar med de dagliga rutinerna.

Startdatum enligt överenskommelse.

huvudsakliga arbetsuppgifter

• Månads- och årsbokslut
  • Budget
  • Avstämningar och anläggningsregister
  • Årsredovisning och inkomstdeklaration
  • Arbetsgivardeklarationer
  • Momsrapportering samt externa myndighetskontakter

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är redovisningsekonom eller motsvarande med flerårig erfarenhet av arbete med redovisningsprocessen i sin helhet. Vi ser gärna erfarenhet från redovisningsbyrå och/eller från redovisningsavdelning i större bolag där du arbetat med kvalificerad redovisning. En extra merit är om du har erfarenhet från Svenska kyrkan och/eller stiftelser.

Personliga egenskaper

Som redovisningsekonom på Servicebyrån behöver du ha kvalitet och service i fokus, vara drivande och självgående. Du trivs med att ha ett stort eget ansvar och att stötta och dela med dig av dina kunskaper till kollegorna på avdelningen. Du är bra på att bygga relationer och förstår betydelsen av teamarbete. Du har en prestigelös inställning och trivs i en dynamisk miljö.

Vad erbjuder Stockholms stift och Servicebyrån dig?

Servicebyrån är inne i ett synnerligen intressant läge med många spännande utmaningar och med en fortsatt tillväxt. Vi har generösa personalförmåner, kontinuerlig vidareutveckling och årsarbetstid. Vi arbetar i stora ljusa lokaler vid Hornstull på Södermalm med en fantastisk utemiljö och har ett aktivt arbetsmiljöarbete med stora möjligheter att påverka.

Stockholms stiftskansli strävar efter mångfald bland våra anställda och vi välkomnar människors olikheter och värderar dessa positivt.

Information

Frågor om tjänsten besvaras av Servicebyråns operativa chef Ann-Mari Stonner, tel 08-508 940 01.

Information om fackliga företrädare kan lämnas av Stockholms stifts växel, tel 08-508 940 00.

Ansökan

Vi genomför intervjuer löpande och ser därför gärna att du mailar din CV och ett personligt brev så snart som möjligt till stockholmsstift.rekrytering@svenskakyrkan.se

Märk din ansökan med diarienummer SS 2019-0116 .
Sista ansökningsdatum 15 maj.