Svenska kyrkan Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon: +46(8)50894000 E-post till Svenska kyrkan Stockholms stift Webbplats

Praktikantprogrammet

Vill du bo och arbeta utomlands och delta vardagsarbetet i en kyrka eller organistation? Då är praktikantprogrammet något för dig.

Hampus von Horn, Philippa Molander, Elin Dellås och Simon Nilsson åkte i augusti via praktikantprogrammet till Moshi i Tanzania. Bild: Erika Pihl

chans att dela och få nya erfarenheter

Målet med praktiken utomlands är att unga människor mellan 20 och 30 år ska få en chans att skaffa sig nya kunskaper som också blir till nytta för Svenska kyrkan och stiftet. De får också bidra med sina egna kunskaper och erfarenheter, så att den kyrka eller organisation de besöker får nya perspektiv genom praktiken.

Praktikantprogrammet kan sökas av dig som

• är mellan 20 och 30 år, minst 20 år när ansökan skickas in.
• är svensk medborgare eller har permanent uppehållstillstånd.
• är väl förankrad i Svenska kyrkan och kyrkans tro.
• har anknytning till något av de stift som erbjuder praktikplatser.
• inte tidigare har deltagit i Praktikantprogrammet.

Sista ansökningsdag varje år är 15 mars för utresa fyra månader kommande höst.
Vi hoppas även nästa år kunna erbjuda fyra praktikplatser vid Agape Learning Center i Moshi, Tanzania. Moshi är centralort för Norra stiftet i den lutherska kyrkan i Tanzania, ELCT. Stockholms stift har tecknat ett vänstiftsavtal med Norra stiftet i ELCT och praktikantprogrammet stärker våra kontakter och vårt samarbete.

Frågor besvaras gärna! Ring Margareta Wennlund, handläggare för internationella frågor på Stockholms stiftskansli, 08-508 940 82 .

Ansökan, som ska innehålla ett personligt brev om varför Du vill söka praktikantprogrammet samt ditt CV och en eller två referenspersoner, skickas till Margareta Wennlund, Stockholm stift, Box 16306, 103 25 Stockholm.

Läs mer om praktikantprogrammet på Svenska kyrkans nationella nivås webbplats.