Piispa Eva Brunne

Eva Brunne on Tukholman hiippakunnan kahdeksas piispa.

Vuosina 1997-2005 Eva Brunne istui Tukholman hiippakunnan tuomiokapitulissa pappisjäsenenä. Vuonna 2006 hänestä tuli hiippakuntarovasti. Piispaksi Eva Brunne valittiin vuonna 2009.
Eva Brunne ehti toimia myös opiskelijapappina sekä koulutus- ja täydennyskoulutuskysymyksistä vastaavana hiippakuntapappina ennen kuin hänet vuonna 1990 valittiin Sundbybergin kirkkoherraksi. Kahdeksan vuotta myöhemmin Brunnesta tuli Flemingsbergin kirkkoherra. Vuosina 2000-2006 hän oli myös lääninrovasti Huddingen ja Botkyrkan rovastikunnassa.
Työuransa Eva Brunne aloitti pappina Karlskronan kaupunkiseurakunnassa. Vuonna 1980 hänestä tuli kristillisen ylioppilasliike KRISS:n pääsihteeri, ja uuden työnsä myötä hän muutti Tukholmaan.
Eva Brunne on syntynyt Malmössä vuonna 1954. Ylioppilaaksi tultuaan hän luki aate- ja oppihistoriaa sekä teologiaa Lundin yliopistossa. Papiksi hänet vihittiin Lundin hiippakunnassa vuonna 1978.