En massa flaggstänger med prideflaggan bakom några trädkronor.

"Vi är alla en del av mångfalden"

Nyhet Publicerad

- Vi vill visa att vi accepterar en mångfald och allas lika värde, säger Johan Wisser. Han är själv döv och på Pride representerar han Teckenspråk i Svenska kyrkan i sin tjänst som präst.

Johan Wisser, präst, Teckenspråk i Svenska kyrkan, Stockholms stift. Foto: Magnus Aronson/IKON

Hallå, Johan Wisser, vad ska du och Teckenspråk i Svenska kyrkan, Stockholms stift, göra på Pride?

- En hel del kommer att hända. Den 2 augusti hålls en mässa i Adolf Fredriks kyrka som teckentolkas. 3 augusti finns vi i Svenska kyrkans tält i Pride Park. Då kommer vi att berätta om vår verksamhet och undervisa i teckenspråk. Och den 5 augusti deltar vi i Prideparaden för Svenska kyrkan.

Varför är det viktigt för er att delta?

- Vi vill visa att vi accepterar en mångfald och allas lika värde. Att vara hörande är en normativitet, vi vill visa att vi döva är representerade på samma nivå.

Några förväntningar på årets Pride?

- Jag har deltagit privat tidigare men i år deltar jag för första gången i min tjänst som präst, det ska bli spännande och roligt!

Vad står regnbågsflaggan för enligt dig?

- Regnbågsflaggan står för mångfald och människors lika rättigheter. Fokus ligger oftast på HBTQI men vi vill vidga begreppet för att det ska leda till ett ännu bättre samhälle. Vi är alla en del av mångfalden.

Mer om Teckenspråk i Svenska kyrkan, Stockholm:

Facebook: Teckenspråk i Svenska kyrkan, Stockholms stift | Facebook

Hemsida: Teckenspråkig församlingsverksamhet - Svenska kyrkan Stockholms stift