Foto: Annika Andersson

Sundbybergs församling delar ut julklappar till behövande familjer

Nyhet Publicerad Ändrad

Det är dyra tider i landet denna jul. Men även tid för givmildhet. Just nu samlar Sundbybergs församling in gåvor, som blir julklappar till behövande barn. Och du kan också hjälpa till.

− Vi är jätteglada över att både privatpersoner och företag har velat hjälpa till. Det har verkligen varit jättebra gensvar, berättar diakonen Magnus Ahlqvist.

Det är inte första gången som församlingen har en julinsamling. Även förra året hade man en, men den gången gick gåvorna till Verdandi i Sundbyberg, berättar Magnus Ahlqvist. I år har man valt att själva stå för julklappsutdelningen.

Den som själv vill skänka en gåva kan komma till församlingshuset på Prästgårdsgatan 11 i Sundbyberg. Församlingen vill ha nyinköpta, hela och oöppnade leksaker till barn i åldrarna 0−13 år.

− Vi tycker såklart att det är bra med återanvändning, men i just det här fallet så har vi valt att be om nyinköpta klappar, så att barn ska få en ny och fin julklapp, säger Magnus Ahlqvist.

Så här gör du om du vill bidra

Julklappen ska inte vara inslagen, och det går bra att lämna in en gåva alla dagar under kontorstid ända fram till den 19 december. Tisdagar och torsdagar på fasta tider är det som gäller för den som vill ha gåvor. Mer information om det finns på församlingens hemsida.

Idén till insamlingen kom från prästen Sanna Ottestig och pedagogen Tove Nyberg, som märkte att det fanns ett behov. En liten idé som väckte människors givmildhet och som sjänkt ljus i vintermörkret. Insamlingen har nämligen gått över förväntan.

− Det är glädjande att så många vill dela med sig och visa omsorg. Det kommer in gåvor hela tiden. Det är fint att se i juletid, säger Sanna Ottestig.

Även företag har varit givmilda. Exempelvis har Lions donerat julklappar till ett värde av 4 500 kronor

− Och de kom från Västerleds församling, helt spontant, och knackade på och kom med gåvor. Jag hade inte kunnat gissa att det skulle komma in så många gåvor, säger Sanna Ottestig.

Församlingen har redan delat ut omkring 200 julklappar. En klapp per barn är det som gäller. Många har gått till ukrainska familjer på flykt från kriget.

På församlingens Facebooksida finns en kort video om insamlingen.