Foto: Alex & Martin/Ikon

Sjung julen in i ditt hjärta på finska och svenska

Nyhet Publicerad Ändrad

I år arrangeras De vackraste julsångerna lördagen den 17 december kl 15.00 i Adolf Fredriks kyrka på Holländargatan 16. Dessförinnan blir det Barnens vackraste julsånger lördagen den 3 december kl 13.00 i Finska kyrkan på Slottsbacken 2.

Musik och sång leder ofta rakt in i våra hjärtan och att få sjunga julen in i våra hjärtan är en glädjens tid. För 50 år sedan initierade Finska missionssällskapet en ny jultradition i Finland, De vackraste julsångerna. I samarbete med församlingar bjöd man in människor att sjunga in julen tillsammans i kyrkor och på andra platser och sedan dess har De vackraste julsångerna vuxit till Finlands största musikevenemang med över en miljon sångare per år.

Julsånger känner inga gränser! Snabbt spred sig De vackraste julsångerna även till Sverige och under flera decenniers tid har Svenska kyrkan ordnat julsångsevenemang runtom i landet. Numera är De vackraste julsångerna inte bara en del av sverigefinländarnas adventsfirande utan allt fler deltar i sångevenemangen i kyrkorna runt om i vårt land.

En grundidé i De vackraste julsångerna är att sprida julglädje. I samband med sångevenemangen samlar Svenska kyrkan in en kollekt som går till ACT Svenska kyrkan julinsamling Bryt en tradition. Genom att delta i årets julkampanj kan vi tillsammans skänka glädje och hopp till medmänniskor i nöd. Julen är ett stort mysterium. Sjung det in i ditt hjärta!

Här kan du ladda ner en folder med alla tillfällen då De vackraste julsångerna hålls i Stockholmsområdet.

Källa: Finska missionssällskapet, Svenska kyrkan ACT julinsamlingen

Lasten kauneimmat joululaulut

Lauantaina 3.12.2021 klo 13.00 on Lapsiperheille tarkoitettu joululaulutilaisuus. Joulumyyjäiset ovat samana päivänä niin ehdit käydä ostoksilla sekä kahvilla. Lördagen den 3.12.2021 kl 13.00 sjunger vi julsånger på finska för barnfamiljer. Julbasaren är på gång samma dag så du hinner gå på uppköp och kaffe.