Svenska kyrkan Stockholms stift

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon: +46(8)50894000 E-post till Svenska kyrkan Stockholms stift Webbplats

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Ny kyrkohandbok

Nu pågår ett arbete med att förnya den svenska kyrkohandboken. Den är en av Svenska kyrkans viktigaste böcker som uttrycker vår gemensamma identitet och tro.


Kyrkohandboken används vid exempelvis högmässa, dop- och vigselgudstjänst. Kyrkostyrelsen har beslutat att ta fram ett nytt förslag till handbok. Församlingarna har en viktig roll i arbetet med att  pröva och utvärdera handboksförslaget.

Ny remissperiod 

För att kunna presentera ett gott förslag 2017 ska Svenska kyrkan genomföra den andra remissperioden under våren 2016 med en efterföljande slutrevision. Församlingarna har en viktig roll i arbetet med att  pröva och utvärdera handboksförslaget.Den 16 december 2015 tar kyrkostyrelsen beslut om det förslag som ska ut på remiss under perioden 1 januari -15 maj 2016. Samtliga församlingar samt ett antal andra remissinstanser är inbjudna att vara med. 

Kyrkohandboksförslaget  

Läs mer om förslaget till ny kyrkohandbok