Nu behövs medmänsklighet

Det lilla ordet MED bygger broar. Att gå med och att vara med. Vi behöver vara medmänniskor nu. Vi behöver välkomna och dela med oss nu. Vi behöver stödja och hjälpa nu.

Medmänniskor blir vi i mötet med varandra. På samma nivå och med samma värde, oavsett ursprung och religion. Mötet är en gåva där vi får nya vänner som berikar vårt land. Så låt oss stå upp för ett generöst mottagande av medmänniskor på flykt och för arbetet på plats i Europa och världen.

Nu är tiden inne att visa medmänsklighet och inte göra skillnad på människor. Nu är tiden inne att säga Refugees welcome.

Eva Brunne
Biskop i Stockholms stift