Iona-inspirerade nätverket

Det Iona-inspirerade nätverket är en kristen ekumenisk gemenskap av kvinnor och män, spridda över landet, som vill upptäcka det heliga i det vardagliga, söka Gud, leva i Jesu efterföljd och bygga gemenskap.

Inspirationen kommer från Iona Community i Skottland, och deras helhetssyn på livet där andlighet och socialt och politiskt engagemang hålls samman.

Den teologiska grunden formulerar nätverket

Vi tror att Gud är, och att vår tro och relation med Gud fördjupas och växer i relation och gemenskap med andra och när vi försöker leva i Jesu efterföljd. Vi längtar efter ett liv där det heliga och vardagliga hålls ihop. För att förverkliga det vi längtar efter, behöver vi dagligen be, regelbundet ta oss an texter från Bibeln och/eller annat som ger andlig näring, och engagera oss konkret i vår värld.

Föra samman människor som längtar efter helhet i livet

Det Iona-inspirerade nätverket i Sverige vill vara till för att föra samman människor som längtar efter helhet i livet. Genom att uppmuntra och stödja varandra genom, och i, äkta möten där vi delar våra liv, för att kunna leva och handla helhjärtat i världen.

Lokala grupper träffas

På några platser i Sverige, däribland Stockholm, finns det lokala grupper som möts regelbundet för att dela liv och tro och inspirera varandra till ”ett liv där det heliga och det vardagliga hålls ihop”.

Stockholm är Barbro Turesson, barbro.turesson@telia.com

Vi finns också på Facebook

En grupp som är öppen för alla intresserade.
Med inspiration från Iona Community ser vi engagemang för fred, rättvisa och miljö som en viktig del av vårt vittnesbörd om en medkännande Gud som är nära sin skapelse.

Läs mer vår hemsida

www.ionasverige.se