Svenska kyrkan Stockholms stift

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon: +46(8)50894000 E-post till Svenska kyrkan Stockholms stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Drop in-dop

Flera församlingar erbjuder drop in-dop. Församlingen står för präst, musik och ser till att det blir en festlig dopdag för dig och dina gäster. Vissa församlingar bjuder till exempel på fika. Före varje dop hålls ett dopsamtal med prästen, där även faddrar kan delta.

Drop in-dop kräver ingen föranmälan. Den enda som behövs är personnummer och båda vårdnadshavarnas underskrift, om den som ska döpas är under 18 år.

Församlingen står för präst, musik och ser till att det blir en festlig dopdag för dig och dina gäster. Vissa församlingar bjuder till exempel på fika. Före varje dop hålls ett dopsamtal med prästen, där även faddrar kan delta.

I Bibeln berättas det om att det i begynnelsen fanns vatten och att det ur vattnet skapades liv. Så är det också med en människa. Hon tillbringar tiden fram till sin födelse i vatten. Utan vatten kan inget liv finnas. Därför är vatten ett livets tecken.

Kommande drop in-dop

Oscarskyrkan
Lördag 24 mars kl 12-15
Läs mer på församlingens webb

Danderyds kyrka
Lördag 14 april kl 11-15
Läs mer på församlingens webb

Kungsholms kyrka
Lördag 28 april kl 10-16
Läs mer på församlingens webb

Uppenbarelsekyrkan i Hägersten
Lördag 19 maj kl 10-16
Läs mer på församlingens webb

Viksjö kyrka
Lördag 19 maj kl 9-15 (även drop in-vigsel!)

Skärholmens kyrka
Lördag 6 juni kl 11-15
Läs mer på församlingens webb

Värmdö kyrka
Onsdag 6 juni kl 14-16
Läs mer på församlingens webb