Andlig vägledning - en hjälp att uppfatta Guds tilltal i din vardag

Inom ignatianskt inspirerad andlighet är följeslagaren en vän som bistår dig i ditt sökande efter Gud, som hjälper dig ana heligheten i det vanliga och lyssna efter Guds tilltal i ditt liv. Det ignatianska nätverket i Stockholms stift har ett flertal medlemmar som står till förfogande som andliga vägledare.

Samtalet börjar som alla andra samtal, nämligen där du själv befinner dig. Bibeln är den bok som oftast används. Det är din gudsrelation som står i fokus. Följeslagarens uppgift  är att stödja dig på din pilgrimsvandring med Gud. Följeslagaren styr inte och har inte något facit. Den andliga vägledningen kan därför lika gärna kallas för ”Andens vägledning”.

Guds närvaro i ditt liv

Tillsammans hjälps ni åt med att lyssna och urskilja Guds närvaro i det som händer. Genom bön, tystnad och bibelläsning söker du perspektiv och vägledning, som du sedan kan dela med din följeslagare.

Följeslagaren föreslår bibeltexter och övningar som du som pilgrim kan använda i din bön och meditation. Hen visar hur man kan urskilja sin väg, och hur bibeltexten kan fördjupa dina insikter och din tro.

I regel träffar man sin följeslagare några gånger per termin. Vi som arbetar med andlig vägledning i ignatiansk anda är utbildade för det och har egen handledning. Inspiration hämtar vi från den katolske mystikern och ordensgrundaren Ignatius av Loyola (1491-1556) och hans Andliga övningar. De andliga övningarna har i vår tid visat sig fungera väl i många olika kristna traditioner, däribland den lutherska.

Så gör du för att få en följeslagare

Om du vill prova att gå i andlig vägledning och vill komma i kontakt med en följeslagare så mejla Andreas Holmberg, Andreas Holmberg Han kommer att kontakta dig och ge dig namn och kontaktuppgifter till en följeslagare, som du sedan kan kontakta för att bestämma tid och plats för ett möte. De andliga följeslagarna finns spridda över hela Storstockholm och det finns också viss möjlighet till vägledning via Skype. Att gå i andlig vägledning kostar ingenting. Ditt namn och dina kontaktuppgifter behandlas konfidentiellt och raderas när kontakt med en andlig följeslagare väl är förmedlad. Varmt välkommen att höra av dig!