Biskopens övriga uppdrag

Biskop Eva Brunne har flera uppdrag både nationellt och internationellt.

Ledamot av Svenska kyrkans Internationella råd

Svenska kyrkans tretton stift organiserar det ideellt baserade internationella arbetet på olika sätt. Rådet fattar bland annat beslut om riktlinjer för det internationella arbetet.

Regeringens råd för trossamfunden

www.regeringen.se/

Ordförande i Ester Luttemansällskapet

Sällskapet verkar för att hålla liv i Ester Luttemans livsverk genom att synliggöra hennes roll som teolog, förkunnare, själasörjare och föredragshållare. Sällskapet verkar bland annat för att publicera Ester Luttemans texter och för att i hennes anda diskutera luthersk identitet.

Ledamot i Hedlunds stiftelse

Petrus och Augusta Hedlunds stiftelse delar årligen ut anslag till medicinska forskningsprojekt och humanitär verksamhet.

Ledamot i Hilma Nilssons stiftelse

Ledamot av Kyrkornas världsråds centralkommitté.

World Council of Churches - A worldwide fellowship of churches seeking unity, a common witness and Christian service.