Biskop Andreas Holmberg om gudstjänstfirande under Coronakrisen

Biskopen uppmanar Stockholms stifts församlingar att tills vidare inte kalla till offentliga gudstjänster där människor fysiskt samlas i kyrkorummet vid en bestämd tidpunkt. Detta gäller från och med 2 april, men omfattar inte dop, konfirmationer, vigslar och begravningar.

Kyrkan ställer om

Det betyder inte stängda kyrkor. Snarare tvärtom. I stiftets församlingar pågår ett kreativt omställningsarbete inför den stundande påskhelgen. Flera församlingar kommer att öppna sina kyrkor och där ge möjlighet till ljuständning, samtal, en bibeltext och en stunds musik, på likande sätt som under Allhelgonahelgen. Flera församlingar erbjuder också webbsända gudstjänster och många församlingar hjälper  till med att köpa och bära ut mat till de som sitter isolerade. För kyrkan ställer om och ställer upp när människor behöver den.

Här kan du se eller läsa biskop Andreas Holmbergs hälsning till alla i Stockholms stift inför påskhelgen