Foto: Magnus Aronsson

WÅG

Välkommen till konsert med WÅG i S:t Jacobs kyrka den 17 februari kl 15.00. Gregoriansk sång möter popmusik, kammarmusikaliska uttryck bryts mot avant-gardeinfluerad happening och publiken kan bjudas in att musicera med! Improvisation är det bärande inslaget. WÅG är Mattias Wager, Anders Åstrand och Gary Graden.

Trion wåg bildades 2007 för att få glädjen att musicera tillsammans och att utforska nya sätt att kommunicera musikaliskt med publiken. Trion består av Mattias Wager, organist i  Storkyrkan, Anders Åstrand, slagverks- och malletvirtuos  samt Gary Graden, sångare, kördirigent samt musiker i Storkyrkan och S:t Jacobs kyrka i Stockholm.

En konsert med WÅG har oftast inget tryckt program. Publiken tas i stället med på en resa in i det oväntade. Gregoriansk sång möter popmusik, kammarmusikaliska uttryck bryts mot avant-gardeinfluerad happening och publiken kan bjudas in att musicera med! Det bärande inslaget i en konsert med wåg är improvisation i såväl fri som tematisk form och inte minst improviserade arrangemang.

Gary Graden sång
Anders Åstrand melodiska slagverk
Mattias Wager piano och orgel

Observera att inga stora väskor, kassar, ryggsäckar, barnvagnar osv är tillåtet in i kyrkorummet.