Foto: Louise Linde

Vi gratulerar årets domkyrkokonfirmander!

Söndagen den 22 augusti ägde konfirmationen rum i Storkyrkan. Här går det att läsa lite om gruppens resa fram till konfirmationen.

Efter påsk träffade Sabina Koij och Ulf Lindgren, präster i Storkyrkan, gruppen med ungdomar som ville konfirmeras.

Under våren möttes gruppen en gång i veckan och pratade om Bibeln, om kyrka och gudstjänst. Under en helg i maj for alla ut till Tyresö nationalpark och pilgrimsvandrade. Under vandringarna fanns gott om tid för samtal om tro och tvivel.

Slutligen packades väskorna för att under en vecka i augusti fara ner till Östergötland. Med på resan var extra ledaren Jack Dahlberg. Gruppen bodde vid vackra Vättern och besökte några av alla de platser som minner om det rika arvet från Medeltiden: Vadstena, Vreta, Alvastra och Linköping. Men inte bara historia stod på programmet. Varje förmiddag arbetade konfirmanderna i mindre grupper kring några av de mest kända av Jesu liknelser. Det var deras tolkningar av dessa som framfördes under konfirmationsgudstjänsten. På eftermiddagarna hann konfirmanderna dessutom med att klättra i träd och krypa i grottor.

Dagarna tog slut vid solnedgången då alla samlades kring lägerbålet på stranden och firade mässa allt medan mörkret tätnade.

Gruppen som konfirmerades i Storkyrkan söndagen den 22 augusti var (se bild ovan):
Erik Dingertz, Elvira Hysing, Quintus Hielscher, Alba Källman, Maja Järnfeldt, Malena Vickman, Julia Sandberg, Sofie Persson, Viska Eklöw, Nelson Muñoz och Lukas Wetterberg i Storkyrkan! Med på bild är prästerna Sabina Koij och Ulf Lindgren samt ledare Jack Dahlberg.

Foto: Louise Linde

Storkyrkans Gosskör under ledning av Gregory Lloyd sjöng under konfirmationen.