Välkommen på katedralsvandring den 10-13 juni

Följ med och vandra den vackra Ingegerdsleden i försommartid. I dagsetapper tar vi oss från Uppsala domkyrka till Storkyrkan i Stockholm. Det finns platser kvar till vissa delsträckor.

Vandra mellan Uppsala och Stockholm

Välkommen att följa med på en vandring av Ingegerdsleden mellan Uppsala domkyrka och Storkyrkan. Vi sover hemma och återsamlas varje morgon. Dag 2 ges möjlighet till övernattning på egen bekostnad på Sigtunastiftelsen.

Vandringen genomförs på fyra dagar och innebär att man går två etapper varje dag vilket kräver god kondition och förmåga att hålla ett lite högre tempo.

Dag 2 kan man dock välja att gå enbart andra etappen och då ta buss från Knivsta och möta upp i Odensala för fortsatt vandring till Sigtuna.

Dag 3 kan man välja att gå halva sträckan (första etappen) och åka hem kollektivt från Rosersberg istället för att fortsätta gå till Ed.

Man ansvarar själv för matsäck, kläder, trafikbiljetter och ev. bokning av rum.
I övrigt är vandringen kostnadsfri.

Vandringen leds av Kristin Windolf, präst i Uppsala domkyrka och Sabina Koij, präst i Storkyrkan, Stockholm.

Max 10 deltagare. Först till kvarn.  Vandringen är full men det finns vissa delsträckor kvar. För mer information, vänligen hör av er till:
 Sabina Koij, sabina.koij@svenskakyrkan.se
Mer information fås efter anmälan.

Dag 1: 19 km
Andakt i Uppsala domkyrka kl. 8.00.
Därefter åker vi gemensamt kollektivt från Uppsala till Sunnersta.
Vandring Sunnersta till Alsike 11 km.
Vandring Alsike till Knivsta 8 km.

Dag 2: 17 eller 26 km
Samling kl. 8 vid Knivsta pendeltågsstation.
Möjlig vandring från Knivsta till Odensala 9 km.
Den som vill kan istället åka buss från Knivsta till Odensala.
Vandring från Odensala till Sigtuna 17 km.
Möjlighet till övernattning på Sigtunastiftelsen. Se info nedan *)

Dag 3: 13 eller 27 km.
Samling i Sigtuna kl. 9.00.
Vandring Sigtuna till Rosersberg 13 km.
Den som vill kan åka kollektivt från Rosersberg alternativt fortsätta vandra ytterligare 14 km till Ed.

Dag 4: 16 + 1 km
Samling i Ed kl. 10.30.
Vandring Ed till Kista 16 km.
Tunnelbana från Kista till Stockholms Central.
Vandring 1 km från Centralen till Storkyrkan.
Andakt i Storkyrkan Gamla Stan kl. 17.30.

*) Rum bokas av var och en senast den 8 maj på Sigtunastiftelsen. Ange Katedralsvandring vid bokning.