Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

Vad tror prästerna på?

I en ny rapport som presenterades 14 februari har professor Carl Reinhold Bråkenhielm jämfört hur präster och folk i allmänhet tror, vilka gudsbilder religiösa ledare har och hur deras människosyn ser ut.

Ny studie om religiösa ledare i Sverige

I höstas kom en rapport om vad svenskarna tror på. Nu har Carl Reinhold Bråkenhielm gått vidare och frågat präster och pastorer samma sak.

• Vad tror prästerna på – och vad tror människor på i allmänhet?
  • Vilka gudsbilder finns bland religiösa ledare i Sverige?
  • Vilken är deras människosyn?
  • Hur ser de på relationen vetenskap och religion?
  • Finns det skiljelinjer – och i så fall vilka?
  • För dig som är journalist - välkommen på vårt nya förmiddagsseminarium

VAD Ny undersökning presenteras
VEM Carl-Reinhold Bråkenhielm, seniorprofessor i empirisk livsåskådningsforskning
PLATS Nicolaisalen, Själagårdsgatan 13, Gamla stan, Stockholm
DATUM Onsdag 14 februari 2018
TID Kl 09.00-12.00

Carl Reinhold Bråkenhielm

Carl Reinhold Bråkenhielm har 2015-2017 lett projektet Cusanus – en plattform för dialog och utbildning för religiösa ledare i Sverige (se vidare cusanus.se) med stöd av ett anslag från John Templeton Foundation i USA. Projektet har bedrivit en omfattande konferens- och seminarieverksamhet med sin bas på teologiska institutionen i Uppsala och i samarbete med Sigtunastiftelsen, Agora for Biosystems, Göteborgs och Lunds stift, Equmeniakyrkan, Chalmers och studieförbundet Ibn Rushd.

Bråkenhielms kommande bok – The Study of Science and Religion. Sociological, Theological and Philosophical Perspectives – publiceras senare i vår på Pickwick/Wipf and Stock (Eugene, OR, USA).