Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Utforskande samtal

Två samtal om mening genom att knyta samman livstrådar och att göra gott för andra. Ted Eriksson, polisassistent och Johan Ulvenlöv, författare.

Värd: Jenny Salaj, domkyrkopedagog

mening i livet: om vägmärkena

31 augusti 2017 attackerades polismannen Ted Eriksson med kniv då han fotpatrullerade vid Medborgarplatsen. Han hade millimetrarna på sin sida och klarade sig. Ted Eriksson berättar under detta seminarium om händelsen och hur vi kan skapa mening för andra och oss själva genom att bejaka det goda och att sprida omtanke och kärlek istället för hat. Vi får också höra om Dag Hammarskjölds betydelse för honom och varför polisyrket är det bästa som finns.

Ted Eriksson, polisassistent, Malmö.

Datum: Söndag 8 september
Tid: 13.00–14.30
Plats: Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9, Gamla Stan


mening genom att knyta samman livstrådar
- sammanhang genom att söka i historien

Författaren Johan Ulvenlöv har genom att forska i arkiv funnit berättelser och människoöden från det förflutna som än idag angår oss alla.

Johan Ulvenlöv, författare.

Uppdatering: Johan har tyvärr fått förhinder, istället får vi lyssna till Matti Palm, medförfattare till de skrifter Johan gjort. Ted Harris moderator.

Datum: Söndag 22 september
Tid: 13.00–14.30
Plats: Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9, Gamla Stan