Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Tradition och bildning mellan reaktion och revolution

När Sverige moderniserades tänkte nog många att vi skulle lämna traditionen bakom oss. Men finns något inbyggt motsatsförhållande här? Professor Ola Sigurdson placerar in tradition och bildning mellan reaktion och revolution söndagen den 25 februari i Storkyrkosalen.

Både ”tradition” och ”bildning” är ord som lätt för tankarna till ett försvar för det bestående: så här har vi alltid gjort och det här är vad man behöver kunna. När Sverige moderniserades var det därför en vanlig tanke att man därmed skulle lämna traditionen bakom sig. Men står verkligen förändring i motsats till tradition och bildning? Och är inte tanken på att man kan lämna traditionen bakom sig ofta ett fall av självbedrägeri?
I den här föreläsningen diskuterar Ola Sigurdson hur begreppen tradition och bildning placerar in sig mellan reaktion och revolution.

Ola Sigurdson, professor i religionsvetenskap, Göteborgs universitet
Datum: Söndag 25 februari
Tid: 13.00–14.30, kyrkkorv till självkostnadspris
från 12.30
Plats: Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9, Gamla stan