Teologiska klanger: För barn och unga

Fyra lördagseftermiddagar för pedagoger, lärare, barn, unga och föräldrar. Vi bekantar oss med Bibelns berättelser och de stora livsfrågorna. Värd: Jenny Salaj, domkyrkopedagog

barnlitteraturen och de svåra livsfrågorna

Hur kan vi tala med barn och unga om de svåra livsfrågorna: sorg död, ensamhet – men också om hoppet? Ett samtal mellan författaren Ulf Nilsson, barnboks-
redaktören Marianne von Baumgarten och prästen Björn Skogsberg.
För intresserade föräldrar, lärare och övriga vuxna.

Datum: Lördag 8 september Tid: 13.00–14.30 Plats: Själakoret, Storkyrkan

syskongräl, rädslor och bubblande glädje

Bekanta dig med några av Bibelns mest spännande berättelser om hur det kan vara
att ha syskon, att vara rädd och när man är så där glad att man bara vill sjunga.
Storyteller Anna Agoston och Jenny Salaj dramatiserar och berättar om Josef och hans bröder och andra spännande bibelberättelser. För barn i åldern 7-12 år med föräldrar.

Datum: Lördag 22 september Tid: 13.00–14.30 Plats: Själakoret, Storkyrkan

allt du velat fråga om döden – fråga prästen!

Prästerna Krister Kappel och Björn Skogsberg talar om döden. Vad står det i Bibeln om döden? Hur går en begravning till? Vad händer när vi dör? Varför äter man ofta tårta efter en begravning? För barn, unga och föräldrar.

Datum: Lördag 6 oktober Tid: 13.00-14.30 Plats: Själakoret, Storkyrkan

häng med på bibeläventyret!

Var med och möt Bibelns berättelser med rörelser, drama och lek tillsammans med Marina Thunholm och Björn Skogsberg. För barn i åldern 7-12 år med föräldrar.

Datum: Lördag 3 november Tid: 13.00–14.30 Plats: Själakoret, Storkyrkan

I samarbete med Järfälla församling