Stockholms domkyrkoförsamling

Teologisk resonans: Teater, kultur och musik

Precis som teologin är genomsyrad av kulturen, är kulturen genomsyrad av de frågor som teologin ställer. Bägge vill berätta om livet och vad det är att vara människa. Prästen Carl Henric Svanell samtalar tre söndagar i vår med gäster från kultursfären.

Konsten, musiken och gestaltningen har en sak gemensamt med teologin: att vilja berätta något om livet och vad det är att vara människa. På många sätt är kulturen genomsyrad av de frågor som teologin ställer – och teologin genomsyrar kulturen.
Sverige är berikat med begåvade kulturarbetare som berör oss på olika sätt genom sitt arbete. I denna samtalsserie möter vi personer med rika erfarenheter inom kulturarbetet och får lyssna till deras drivkrafter, engagemang och tankar om livet.
Samtalsledare: Carl Henric Svanell, präst
I samarbete med Danderyds församling