Stockholms domkyrkoförsamling

Teologisk praktik: Kunskap, tro och politik

Kunskap, tro och politik - viktiga frågor inom kyrkan. Har sanningsbegreppet betydelse för tron? Vad innebär det att verka mitt i samhället i dag? Domkyrkolektor Sabina Koij är värd för tre söndagar om att vrida och vända på invanda föreställningar inom kyrkans ram.

I vår tid står politiska, religiösa och kunskapsmässiga frågor högt på dagordningen, inte minst inom kyrkan och teologin. Hur kan man veta att något är sant? Har sanningsbegreppet betydelse för den religiösa tron? Har kyrkan blivit för politisk och vad innebär det att vara kyrka ”mitt i samhället” idag? Att vrida och vända på invanda föreställningar och att tillåtas göra det inom kyrkans ram är viktigt – för bildningens, samhällets och den egna utvecklingens skull.

Värd: Sagbina Koij, domkyrkolektor