Foto: Louise Linde

Teater i Storkyrkan!

Två föreställningar i oktober i samarbete med Storkyrkans barn- och flickkörer och barn från Mäster Olofsgårdens fritidsverksamhet: Allhelgonaspelet: Varför är inte alla döda nu? den 28-30 oktober för vuxna och barn från 10 år och S:t Göran och Draken! för barn 16 oktober kl 10.00 och 13 november kl 10.00. Här ser du hur du kan anmäla dig till Allhelgonaspelet! Varmt välkomna!

Allhelgonaspel: Varför är inte alla döda nu?

I Allhelgonatid tränger sig frågorna om livet och döden på. I en föreställning som vi kallat Varför är vi inte döda nu? låter vi barnens direkta och konkreta frågor om livet och döden som varandras förutsättningar vägleda oss. I teaterns form inbjuds vi att reflektera över de stora frågorna som angår oss alla i alla åldrar.

Manus:
Kristina Ljunggren och Sabina Koij utifrån Mäster Olofsgårdens fritidsbarns viktigaste frågor kring liv och död.

Medverkande:
Barn från Mäster Olofsgårdens fritids, ensemble ur Storkyrkans barn- och flickkörer under ledning av Elisabeth Ljunggren Kurbany, Sabina Koij och Kristina Ljunggren, präster i Storkyrkan.

Plats: Storkyrkans gamla likkällare under Storkyrkans gård.

Torsdag 28/10 kl. 19
Fredag 29/10 kl. 19
Lördag 30/10 kl. 16 och 18.

Längd: ca 45 min. Från 10 år.
Biljetter: Fri entré, men plats måste förbokas genom att maila till:
sabina.koij@svenskakyrkan.se
Samling 10 min. innan föreställning utanför Storkyrkans grind in till Storkyrkans gård vid Slottsbacken.

S:t Göran och Draken!
Kom och hör berättelsen om riddaren som befriade en hel stad från drakens hemska gap! En fartfylld (och lite läskig) föreställning för barn mellan 3-8 år.

Medverkande: Kristina Ljunggren och Sabina Koij, präster i Storkyrkan. I föreställningen i november medverkar även barn från Storkyrkans barnkörer.

Plats: Storkyrkans högkor. Ingång från gården, södra porten.

16/10 kl. 10
13/11 kl. 10

Längd: ca 25 min.
Fri entré, ingen anmälan behövs.

Varmt välkomna till någon av våra föreställningar!