Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

Sven-David Sandström

Det är med stor sorg och saknad vi har nåtts av beskedet att Sven-David Sandström har gått bort. Mattias Wager domkyrkoorganist i Stockholms domkyrkoförsamling skriver om Sven-David Sandström

Det är med en känsla av stor sorg och saknad vi idag tagit emot beskedet att vår vän tonsättaren Sven-David Sandström gått bort efter en längre tids sjukdom. Våra tankar går till Sven-Davids nära och kära.
Sven-David har genom åren betytt så oändligt mycket för musiklivet i vår församling, och hans körverk står ständigt på repertoaren. En höjdpunkt var det uppmärksammade treåriga projektet där Sven-David skrev musik för alla kyrkoårets helgdagar, musik som uruppfördes av körerna i Storkyrkan och Hässelby. Så sent som i mars i år deltog Sven-David i ett heldagssymposium kring hans musik i Storkyrkan. Trots sin svåra sjukdom bidrog han med sin karaktäristiska entusiasm, humor och värme. Så minns vi honom, en stor tonsättare, en generös medmänniska och vän. Han finns alltid med oss i sin musik.
Frid över hans ljusa minne!

För kollegerna i Storkyrkan och S:t Jacob
Mattias Wager, domkyrkoorganist