Ledig tjänst: biträdande domkyrkoorganist

Stockholms domkyrkoförsamling söker biträdande domkyrkoorganist. Tjänsten omfattar orgelspel vid gudstjänster, kyrkliga handlingar och konserter, att leda minst en kör på hög konstnärlig nivå, samt att planera och leda verksamheten tillsammans med domkyrkoorganisten och övriga musiker.

Storkyrkan har ett omfattande gudstjänstliv med allt från andakter i det lilla formatet till stifts- och riksangelägna gudstjänster. Musikverksamheten omfattar också över 200 konserter och musikgudstjänster i Storkyrkan, S:t Jacob och S:ta Clara. Med anledning av nuvarande tjänsteinnehavares förestående pensionering utlyser Stockholms domkyrkoförsamling tjänsten som biträdande domkyrkoorganist 100%. Tjänsten är inrättad som en försteorganisttjänst.

Vi söker dig som har kyrkomusikerexamen på A-nivå eller motsvarande. Du ska ha en stor och varierad orgelrepertoar då församlingens utbud av orgelkonserter kan innebära att du får spela vid minst 30 tillfällen per år. Du ska ha väldokumenterad erfarenhet av körledning på hög nivå innefattande oratorieverksamhet. Du ska ha god förmåga till självständigt arbete likaväl som god samarbetsförmåga.

Provspelning och/eller dirigeringsprov kan bli aktuellt. Tillträde 1 juni 2021 eller efter överenskommelse

Upplysningar:

Domkyrkoorganist Mattias Wager
mattias.wager@svenskakyrkan.se
070-5119816

Domprost Hans Ulfvebrand
hans.ulfvebrand@svenskakyrkan.se

Ansökan

Ansökan ska vara Stockholms domkyrkoförsamling tillhanda senast den 2 november 2020. I samband med att du skickar in ansökan ger du ditt uttryckliga samtycke till att församlingen behandlar dina personuppgifter som du själv skickat in, inkl. bilagor.

Ansökan per mail: info@stockholmsdomkyrkoforsamling.se

Eller

Stockholms domkyrkoförsamling
103 13 Stockholm

Inför rekryteringsarbetet undanber vi bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.