Foto: Unsplash

S:ta Katharinaseminariet 2023: Hjärnan och evigheten

Lördag 25 november kl 10.00–15.00, Storkyrkosalen, deltagaravgift 400 kronor (fika och lunch ingår). Biljetter släpps den 11 oktober kl 12.00. Här hittar du länken.

”Ibland befinner jag mig på en plats som försvinner varje gång jag beskriver den.” Poeten Judith Kiros inspirerad av anakoreten Julian av Norwich.

Hjärnan har ett kontrollbehov som aldrig tycks vila. Kan evigheten visa sig när vi ändå släpper vårt krampaktiga behov av att hela tiden ha allt under kontroll?
Vi utforskar det grekiska begreppet kenosis som står för ödmjukhet, tomhet och just det som citatet ovan uttrycker, det undflyende, det som inte låter sig fångas. Det gör vi med hjälp av den internationellt erkände dockmakaren och dockspelaren Thomas Lundqvist, poeten och författaren
Mats Söderlund samt teologie doktor och generalsekreterare i Sveriges kristna råd Sofia Camnerin. Det blir en dag av interaktivitet, dockteater, föreläsningar, poesi, och samtal.

MEDVERKANDE
Thomas Lundqvist dockmakare, dockspelare
Mats Söderlund poet, författare
Sofia Camnerin generalsekreterare i Sveriges kristna råd, TD

Dagen leds av  Lotta Fång präst och pedagog och KG Hammar ärkebiskop emeritus och professor.

Lördag 25 november kl 10.00–15.00, Storkyrkosalen
Pris: 400 kronor
Begränsat antal platser.

I avgiften för S:ta Katharinaseminariet ingår servering vid två kaffepauser och lunch. Biljetter släpps den 11 oktober kl. 12.00. Beställer dina biljetter här!

I samarbete med S:ta Katharinastiftelsen.