Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

För barn & skolan

Hösten 2019 sker flera olika aktiviteter för barn och unga i Storkyrkan och S:t Jacobs kyrka. Förhoppningsvis hittar du något som kan intressera och inspirera! Alla aktiviteter är självklart kostnadsfria.

Teologiska klanger för barn och unga

Från herdepojke till kung: tre torsdagar om David

Vi bekantar oss med bibelberättelser som vi har gemensamt med våra judiska bröder och systrar. Den populära berätterskan Anna Agoston gästar Storkyrkan även under hösten 2019. Nu berättar hon de stora berättelserna om David, herdepojken som blev kung. För barn upp till 12 år med medföljande lärare.

Datum:
Torsdag 5 september (David och Goliath), torsdag 3 oktober (David och Saul),
torsdag 7 november (David och Salomo) tid: 10.00–11.00 plats: Själakoret, Storkyrkan

Platsbokning:
Förbokas på info@stockholmsdomkyrkoforsamling.se, avgiftsfritt men a
vgift utgår vid utebliven ankomst eller avbokning senare än 24 timmar innan.

Teater

”Adam Eva och Ormen”

I en lekfull och fartfylld föreställning får barnen möta några av de mest kända personerna i den bibliska historien: Adam och Eva (och Ormen), Noak och arken, Kung David och Jesusbarnet med flera..

För lågstadiet

Datum: Tisdag 8/10, onsdag 9/10 och torsdag 10/10 klockan 10.00 och 11.00 i S:t Jacobs kyrka

Platsbokning: Förbokas på info@stockholmsdomkyrkoforsamling.se, avgiftsfritt men avgift utgår vid utebliven ankomst eller avbokning senare än 24 timmar innan.

Hitta till storkyrkan och S:t Jacobs kyrka

Hur kommer vi till Storkyrkan?
Enklast tunnelbana eller buss till Gamla stan. Storkyrkan ligger granne med Stockholms slott. Fika kan man göra på Storkyrkans gård. Vi har tyvärr inget fika/lunchrum. Toaletter finns i kyrkan.

Hur kommer vi till S:t Jacobs kyrka?
S:t Jacobs kyrka ligger vid Kungsträdgården med Operan på ena sidan. Enklast är att ta T-bana till T-centralen alt Kungsträdgården. Många innerstadsbussar passerar Kungsträdgården.