Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

Seniorträffar med sopplunch

En plats för gemenskap och reflektion. Soppa serveras före, om inget annat anges.

Värdar: Mikael Halldin, diakon och Kristina Ljunggren, domkyrkokaplan

Datum: Torsdagar
Tid: 13.00
Plats: Själagårdsgatan 13
Soppa: 40 kronor

12 september
Notre-Dame, moder till Europas kyrkor. Ulf Lindgren.

19 september
Om Fogelstadgruppen och kvinnliga medborgarskolan. Jan-Eje Ferling.

26 september
Brottsförebyggande råd och tips för äldre. Lokalpolisen Olof Ahlund berättar om Polisens och Stockholms Stads koncept.

3 oktober
Teologiska frågor i litteraturen och dramats form. Sabina Koij.

10 oktober
Presentation av Amaretti Virginia. David Zunino berättar om sin butik på Köpmangatan.

17 oktober
Därför handlar Händels Messias inte alls om Jesus. Ulf Lindgren

24 oktober
I år är det 450 år sedan den polska prinsessan Katarina Jagellonica kröntes till Sveriges drottning. Katarina Jagellonica var katolik och hon kom att påverka den då varande politiken, kulturen i landet och hon blev en stark länk mellan Sverige och Polen.  Victoria Enefors Har sytt en avbild av drottningens klänning för att hedra henne och sprida kunskap om Polens och Sveriges gemensamma historia. Kom och lyssna på Victoria Enefors när hon berättar om drottningen och klänningen.

31 oktober
Vänligt över jorden glänser. Om jubilaren J.O. Wallin.
Kristina Ljunggren och Michael Waldenby.

7 november
Programändring pga sjukdom.

14 november
Årets Nobelpristagare. Åsa Husberg från Nobelmuseet presenterar årets pristagare.

21 november
Tango – ett uttryck för finsk mentalitet. Ord och ton med Sara Ahlbom med vänner.

28 november Cello och piano.
Edward Ahlbeck Glader och Tamara Bohlin spelar.

Vem är du i Mumindalen? Minna Johansson om Tove Janssons gestalter.