Stockholms domkyrkoförsamling

Prata med oss

Kontakt

Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon: +46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Poesins premisser

Akademiledamöterna Kjell Espmark och Katarina Frostensson kommer var sin kväll till Storkyrkan i höst för att samtala om hur det är att verka som poet. Boka tisdagarna 26 september respektive 14 november!


Samtal om ... poesi

Vår domkyrkokaplan Kristina Ljunggren är också musik- och dramapedagog. Varje termin bjuder hon in konstnärligt verksamma personer för att i kyrkorummet samtala om villkoren för deras konstnärskap. I höst har hon valt att ställa poesin i centrum och gästerna sitter i Svenska Akademien, granne med oss i domkyrkoförsamlingen. Välkommen till två intressanta kvällar i Storkyrkan!

Kjell Espmark

Kjell Espmark debuterade som poet med Mordet på Benjamin 1956. Då var han 26 år och blev så småningom professor i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet. 1981 valdes han in i Svenska Akademien på stol nr 16 och efterträdde språkforskaren Elias Wessén. Läs mer om Kjell Espmark här och kom på Kristina Ljunggrens samtalskväll i Själakoret!

Datum: Tisdag 26 september
Tid: 18.00
Plats: Själakoret, Storkyrkan

Katarina Frostensson

Katarina Frostensson är född 1953 och debuterade som 25-åring med diktsamlingen I mellan. Under 1980-talet fick hon stå som representant för en kvinnlig poetisk stil som bröt mot befintliga former. 1992 valdes hon in i Svenska Akademien och tilldelades stol nr 18 som hade innhafts av poeten Artur Lundkvist. Läs mer om Katarina Frostensson här och kom till samtalskvällen i Själakoret!

Datum: Tisdag 14 november
Tid: 18.00
Plats: Själakoret, Storkyrkan