Stockholms domkyrkoförsamling

Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon: +46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling Webbplats

Reformation för inre liv

Ted Harris om Mänsklig blomstring och Agneta Lagercrantz om självmedkänsla. Söndag 26 mars.

REFORMATION FÖR INRE LIV

Bild: Louise Linde

Hur kan vi skapa en inre hållbarhet? Sjukskrivningen på grund av psykisk ohälsa ökar och många känner sig otillräckliga. Känslan av meningslöshet kan också bidra till självförakt, främlingsfientlighet och miljöförstöring. Hur kan vi bygga upp oss själva inifrån och ”skapa kulturer präglade av självmedkänsla, medkänsla och vördnad för livet”? Är självmedkänsla detsamma som att älska sig själv som sin nästa? Kan psykologisk resiliens liknas vid en djup, kristen hållning?

Ted Harris, präst och teol dr, om sin bok Mänsklig blomstring
Agneta Lagercrantz, författare och journalist, om sina två böcker om självmedkänsla

Datum: Söndag 26 mars
Tid: 13.00, förtäring från 12.30