Press Riksmötets öppnande

Inbjudan till Storkyrkan i samband med Riksmötets öppnande

Den 25 september äger ceremonin för Riksmötets öppnande 2018 rum. Journalister och fotografer som vill närvara vid gudstjänsten i Storkyrkan kl 12.20 måste ha en pressackreditering till Storkyrkan.

Fotopool utanför Storkyrkan

Media som vill bevaka utanför Storkyrkan måste också ha ackreditering.

Obs! Du kan enbart ackreditera dig till antingen fotopoolen utanför Storkyrkan eller den inne i Storkyrkan. Det går inte att få ackreditering till båda.

Information om gudstjänsten

Gudstjänsten leds av domprost Hans Ulfvebrand och domkyrkokaplan Kristina Ljunggren. Högtidstalare är Hans Ulfvebrand. Musik framförs av S:t Jacobs Kammarkör under ledning av domkyrkokantor Gary Graden. Domkyrkoorganist Mattias Wager, orgel.

Ackreditering krävs

Observera att media måste ackreditera sig till Storkyrkan för att närvara vid gudstjänsten senast (obs framflyttat) till tisdag den 11 september kl 14.00.

Möjlighet till ljudtappning finns. Ta med en xlr-kabel.

Ansökan om ackreditering – viktig information!

Alla som ansöker om ackreditering kommer att genomgå Säkerhetspolisens registerkontroll. Alla som ansöker om ackreditering kommer att genomgå Säkerhetspolisens registerkontroll. På grund av det rådande säkerhetsläget kommer ingen att kunna ansöka om ackreditering efter den 11 september kl 14.00.

Ansökan görs via e-post till adressen emelie.simmons@svenskakyrkan.se 0709-699538

Ange följande uppgifter i din ansökan:

•    Namn

•    E-postadress och telefonnummer

•    Medieföretag

•    Personnummer

•    Kontaktuppgifter till din närmaste chef