Parisiska guldtrådar, tack!/Parisian golden threads, please!

Specialvisning av domkyrkokaplan Ulf Lindgren i anslutning till Vivat Regina utställningen i Storkyrkan. Nästa visning äger rum den 17 april kl 18.00 - fåtal biljetter kvar!/ Special guided exhibition tour by chaplain Ulf Lindgren in conjunction with the exhibition Vivat Regina in Storkyrkan - Stockholm Cathedral. Sold out!

Parisiska guldtrådar, tack!

Trumpetstötar, frasande siden, pärlor av svett...

Välkommen till en specialvisning av Drottning Kristinas kröningsföremål och 1600-talets Storkyrka.

Ulf Lindgren, kaplan i Storkyrkan, leder denna visning. Han är en fängslande ”storyteller” och berättar med stor inlevelse om hur det var och hur det gick till när Drottning Kristina kröntes i vår storslagna kyrka.

Ulf Lindgren har en lång erfarenhet av guidning och har tidigare i livet varit reseledare.

Denna visning sker i Storkyrkan där Livrustkammaren ställer ut Drottnings Kristinas kröningsmantel, medaljongen från kröningshimlen samt arvfursten Karl Gustavs kröningshatt. Från Storkyrkans gömmor kommer Drottning Kristinas krucifix,  som tillverkades speciellt för kröningen 1650.

Varmt välkommen!

KÖP DINA BILJETTER ONLINE:

Visning: PARISISKA GULDTRÅDAR, TACK!
Språk: svenska, längd: 1 timme, max 30 pers, kostnad: 100:-

Datum för visning på svenska:
13 mars kl 18.00
21 mars - fullbokad
10 april k 18.00
17 april kl 18.00
BESTÄLL DINA BILJETTER HÄR!