Stockholms domkyrkoförsamling

Parisiska guldtrådar,tack!/Parisian golden threads, please!

Parisiska guldtrådar, tack!

Trumpetstötar, frasande siden, pärlor av svett...

Välkommen till en specialvisning av Drottning Kristinas kröningsföremål och 1600-talets Storkyrka.

Ulf Lindgren, kaplan i Storkyrkan, leder denna visning. Han är en fängslande ”storyteller” och berättar med stor inlevelse om hur det var och hur det gick till när Drottning Kristina kröntes i vår storslagna kyrka.

Ulf Lindgren har en lång erfarenhet av guidning och har tidigare i livet varit reseledare.

Denna visning sker i Storkyrkan där Livrustkammaren ställer ut Drottnings Kristinas kröningsmantel, medaljongen från kröningshimlen samt arvfursten Karl Gustavs kröningshatt. Från Storkyrkans gömmor kommer Drottning Kristinas krucifix,  som tillverkades speciellt för kröningen 1650.

Varmt välkommen!

KÖP DINA BILJETTER ONLINE:

Visning: PARISISKA GULDTRÅDAR, TACK!
Språk: svenska, längd: 1 timme, max 30 pers, kostnad: 100:-

Datum för visning på svenska:
26 feb kl 18.00
13 mars kl 18.00
21 mars - fullbokad
10 april k 18.00
17 april kl 18.00
BESTÄLL DINA BILJETTER HÄR!