Om musiker och musik: Varifrån kommer musiken?

Värd: Kristina Ljunggren, domkyrkokaplan

musiker om musik – om konsten att skapa musik

Hur uppstår ljuv musik mellan musikern och musiken? Hur mycket av det egna konstnärskapet kan man tillåta sig som uttolkare av den musik man framför? Hur tänker man och gör så att publiken berörs? Spelar egna musikminnen någon roll för hur musikern respektive lyssnaren uppfattar musiken?

Anders Åstrand, slagverkare och Mattias Wager, organist samtalar.

datum: Torsdag 13 september tid: 18.00–19.30
plats: Själakoret i Storkyrkan (direktingång till höger om huvudentrén)

kompositörer om musik – om konsten att skriva musik

Handlar konsten att komponera om det musikaliska geniets inneboende, med blod, svett och tårar framvärkta toner? Om himmelsk inspiration? Är det ett hantverk? Räcker det med mångårig musikutbildning? Kan vem som helst lära sig komponera?

Kompositörerna Kristina Forsman och Michael Waldenby samtalar.

datum: Torsdag 22 november tid: 18.00–19.30
plats: Själakoret i Storkyrkan (direktingång till höger om huvudentrén)