Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

Om livsmening och djup mening: Kierkegaards existentiella filosofi

Har människan en kapacitet att skapa en livsmening? Föreläsare: Ted Harris, TD, FTO.

Har människan en kapacitet att skapa en livsmening? Om svaret är JA, hur fungerar människans skaparkraft? Har människan en kapacitet att överskrida sin skaparkraft för att uppleva tillvarons djupdimension? Vilka steg kan en människa ta på vägen mot djup mening och helhet? Den danske filosofen och teologen Sören Kierkegaard har i sina böcker beskrivit viktiga förutsättningar för att kunna uppleva mänsklig blomstring och helhet. Hans tankar har påverkat filosofi, teologi och psykologi.

Föreläsare: Ted Harris, TD, FTO.

Datum: Varannan tisdag fr o m 24 september
Tid: 18.00–21.00