Välkommen Marika Markovits!

Välkommen som domprost i Stockholms domkyrkoförsamling. Vi ser fram emot många år med dig, hälsade Beth von Schreeb, ordförande i Stockholms domkyrkoförsamlings kyrkoråd vid ett enkelt, men varmt välkomnade vid ljusgloben i Storkyrkan.

Marika Markovits tillträde som domprost 7 december och tanken var att hälsa Marika välkommen i Storkyrkan på 1:a advent. På grund av rådande läge flyttas det till ett senare datum (prel våren 2021). Istället blev det ett enkelt, men välment välkomnade vid ljusgloben i Storkyrkan.

-  Du kommer till en spännande, sjudande och dynmanisk församling. Vi vet att du kommer att utveckla verksamheten på ett fint sätt. Det är en glädje att säga välkommen Marika, sa Beth von Schreeb, ordförande i Stockholms domkyrkoförsamlings kyrkoråd.

- Jag är glad att få verka här i mitten av Stockholom, mitt hjärta brinner för sociala frågor, för stadens framtid, för människorna som bor och vistas här, sa Marika Markovits.