Gud och människans fria vilja

Ulf Jonsson, professor i religionsfilosofi, Newmaninstitutet, Uppsala. Söndag 20 januari kl 13.00–14.30, Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9, Gamla stan.

Frågan om människan har en fri vilja är viktig inom både filosofi och teologi. Ända sedan fornkyrkans dagar diskuterar teologerna om människan har en fri vilja, eller om vårt handlande är förutbestämt av Gud. Och kan människan alls ha en fri vilja om Gud är allsmäktig? Hur man tar ställning till frågan påverkar vår syn på både Gud och människan. I samtida teologi behandlas frågan ofta som en aspekt av frågan om Gud och det onda. Kan Gud skapa en värld där det finns gott, utan att samtidigt tillåta möjligheten av det onda?

Ulf Jonsson, professor i religionsfilosofi, Newmaninstitutet, Uppsala.

Datum: Söndag 20 januari kl 13.00–14.30
Plats: Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9, Gamla stan

enkel förtäring

I samband med Katedralakademin på söndagarna serveras enkel förtäring från 12.30. Frivillig gåva mottages tacksamt.

Fler föredrag i denna serie: