Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

En dödsdom vid 30 och levande vid 60!

Hur förhåller vi oss till vår egen och andras dödlighet? Kan vår medvetenhet om döden hjälpa oss att förstå livet bättre?Steve Sjöquist, sjukhusdiakon vid Capio S:t Görans Sjukhus, har levt med HIV i 30 år och berättar utifrån sina egna erfarenheter om hur man i djupaste förtvivlan kan hitta en strimma av hopp. Söndag 21 oktober kl 13.00, Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9.

Hur har det varit möjligt? Kan det vara så att döden till och med hjälper oss leva?
Döden är en av de påtagligaste gränssituationer vi har att förhålla oss till som människor. Om vi undviker tanken och frågan om döden missar vi de krafter och utmaningar som kan visa på nytt liv fast döden är så viss. Genom att reflektera över döden erbjuds vi verktyg att orientera oss med genom livet.

Steve Sjöquist, sjukhusdiakon vid Capio S:t Görans Sjukhus, har levt med HIV i 30 år och berättar utifrån sina egna erfarenheter om hur man i djupaste förtvivlan kan hitta en strimma av hopp.

Datum: Söndag 21 oktober tid: 13.00–14.30 
Plats: Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9, Gamla Stan

enkel förtäring

I samband med Katedralakademin på söndagarna serveras enkel förtäring från 12.30. Frivillig gåva mottages tacksamt.

Fler seminarier i samma serie