Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon: +46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Mitt bland stjärnor - uruppförande

Ett nyskrivet verk om miraklen - livet på jorden och universums oändlighet – och ett om Luthers kärlek till musiken. Första konserterna 7 oktober i Söderledskyrkan och 8 oktober i Storkyrkan.

mitt bland stjärnor - uruppförande

Lotta Olssons bok Mitt bland stjärnor är en skapelseberättelse som på rimmad vers skildrar och låter oss bli varse det mirakel som livet på jorden innebär och hur naturen ständigt förnyas, mitt i universums oändlighet. Texten har fått nyskriven musik av tonsättaren Malin Hülphers som bland mycket annat komponerat scenisk musik, teatermusik och opera, både för barn och vuxna. Stockholms domkyrkoförsamling och Farsta församling har gjort ett gemensamt beställningsverk som uruppförs 7 oktober i Söderledskyrkan, Farsta, och sedan också ges 8 oktober i Storkyrkan.

Vi – i mörka rymden bor vi. Somligt vet vi, mycket tror vi. Allt som föds är alltid först. Allas värld är alltid störst

Lotta Olsson, Mitt bland stjärnor

Uruppförande också av Jonas Dominiques verk Reformationssvit/Musiken har jag alltid älskat. ”Musicam semper amavi” är ett citat av Martin Luther som givit inspiration till Jonas Dominiques nya Luther-svit, ett verk beställt av S:t Jacobs Kammarkör.

Medverkande: Dag Metin Ardel  baryton, S:t Jacobs Kammarkör, Sköndals Vokalensemble, instrumentalister.
Gary Graden och Mikael Wedar dirigenter

Datum: Lördag 7 oktober
Tid: 16.00
Plats: Söderledskyrkan, Farsta

Datum: Söndag 8 oktober
Tid: 16.00
Plats: Storkyrkan