Stockholms domkyrkoförsamling

Martin - barnens berättelser

I kväll 2 oktober är det release för en nyskriven barnbok där skribenterna frågar sig: Vad skulle Luthers egna barn ha sagt om sin kändis till pappa? Några medarbetare i Svenska kyrkan har skrivit texterna under ledning av barnboksförfattaren Ulf Nilsson. Storkyrkan kl 17.

martin – barnens berättelser

Release för en nyskriven barnbok där vi låter Luthers egna barn föra talan. Hur skulle de ha berättat om sin berömde far? Vad kan de tänkas ha funderat på som barn till en reformator? Sju medarbetare i Svenska kyrkan har skrivit texterna under ledning av barnboksförfattaren Ulf Nilsson.
Medverkande: Storkyrkans barn- och flickkörer, Ulf Nilsson samt några av författarna.
Under kvällen presenteras bokens olika avsnitt med nyskriven musik av prästen
och musikern Leif Nahnfeldt, Gävle.
Värd: Sabina Koij, präst och doktorand

Datum: Måndag 2 oktober
Tid: 17.00
Plats: Storkyrkan

Jag har drabbats av två viktigheter om vad Luthers lära egentligen innebär. Några korta ord jag berördes särskilt av under diskussionerna och som jag kunde ha skrivit i handflatan. - Alla kan allt! Vi är fria.

Barnboksförfattaren Ulf Nilsson om bokarbetet tillsammans med sju präster