Luciakonserter/Lucia Concerts

Upplev Luciafirandet i Storkyrkan eller i S:t Jacobs kyrka. Sedan många år tillbaka gästas Storkyrkan och S:t Jacobs kyrka av några av Stockholms bästa barn-och ungdomskörer, däribland våra egna S:t Jacobs Vokalensemble och Storkyrkans ungdomskör. Här ser du alla tider och körer!

OBS! Biljettkassan är stängd under konserterna i Storkyrkan och i S:t Jacobs kyrka. Kassan öppnas upp efter att konserterna är avslutad.

Alla våra Luciakonserter har 6-års åldersgräns, förutom familjekonserten där ingen åldergräns råder.

Glögg och pepparkakor säljs på Storkyrkans gård av Storkyrkans ungdomskör den 7.

Möt Lucia i Storkyrkan och S:t Jacob!

Från hela Sverige och från när och fjärran länder vallfärdar människor varje år till Storkyrkan och S:t Jacob för att uppleva ett svenskt luciafirande när det är som bäst. I skenet av luciakronan och de levande ljusen sjunger några av Stockholms bästa barn- och ungdomskörer, däribland våra egna S:t Jacobs Vokalensemble och Storkyrkans ungdomskör, de älskade sångerna som hör till den speciella svenska traditionen med Lucia- och Staffansfirande. Luciatåget gör entré, ljuset lyser upp det allra djupaste mörker, och kyrkorummens olika karaktär skapar stämning. Välj mellan medeltidsmystik i Storkyrkan eller barockprakt i S:t Jacobs kyrka.

LUCIA I STORKYRKAN

Torsdag 12 december kl 20.00
Fredag 13 december kl 18.00 UTSÅLD
Fredag 13 december kl 20.00 UTSÅLD

Information om bl a öppettider i Storkyrkan,  barnbiljetter och gruppbokningar hittar du här

Direktlänk till vår undersida där vi säljer biljetter!