Foto: Andréas Lindström/Unsplash

Ledig tjänst: församlingsadministratör

Stockholms domkyrkoförsamling söker församlingsadministratör. Uppdraget innefattar att svara för kyrkobokföring, vara sekreterare för såväl domprost som vid kyrkoråd, kyrkofullmäktige och utskott, svara för församlingens diarium, ta hand om bokningar, göra skriftliga beslutsunderlag och vara lite av ”spindeln i nätet” på församlingsexpeditionen.

Stockholms domkyrkoförsamling är en dynamisk miljö med hög kompetens bland medarbetare och förtroendevalda. Med knappt 2 900 kyrkotillhöriga är församlingen den minsta av domkyrkoförsamlingarna i landet och samtidigt en av de största vad gäller genomströmningen av människor. Verksamheten bedrivs i tre kyrkor: i Storkyrkan som är Stockholms domkyrka, i S:ta Clara kyrka i samarbete med Föreningen S:ta Clara kyrka och i S:t Jacobs kyrka på uppdrag av Stockholms stift och församlingsexpeditionen är belägen på Stortorget 1 i Gamla stan.

Med anledning av nuvarande tjänsteinnehavares förestående pensionering utlyser Stockholms domkyrkoförsamling tjänsten som församlingsadministratör på 100 %. Uppdraget innefattar att svara för kyrkobokföring, vara sekreterare för såväl domprost som vid kyrkoråd, kyrkofullmäktige och utskott, svara för församlingens diarium, ta hand om bokningar, göra skriftliga beslutsunderlag och vara lite av ”spindeln i nätet” på församlingsexpeditionen.

Vi söker dig med stort engagemang och erfarenhet av Svenska kyrkan. Du har personligt driv och tycker om att utveckla och utvecklas. Du kan arbeta både enskilt och i grupp och har viss vana av att arbeta i projekt. Du skapar ordning och struktur och är van användare av de digitala verktyg som är adekvata för tjänsten. Du har dokumenterad kompetens av motsvarande arbetsuppgifter.

Upplysningar:

Tillträdande domprost Marika Markovits
070-425 64 12

Administrativ samordnare Kerstin Kyhlberg Engvall 
08-723 30 21 
kerstin.kyhlberg.engvall@svenskakyrkan.se

Domkyrkoklockare Henrik Appeltofft
08-723 30 08
henrik.appeltoft@svenskakyrkan.se

Ansökan 

Ansökan ska vara Stockholms domkyrkoförsamling tillhanda senast den 30 november 2020. I samband med att du skickar in ansökan ger du ditt uttryckliga samtycke till att församlingen behandlar dina personuppgifter som du själv skickat in, inkl. bilagor.

Ansökan per mail: info@stockholmsdomkyrkoforsamling.se

Eller

Stockholms domkyrkoförsamling
Box 2122
103 13 Stockholm

Inför rekryteringsarbetet undanber vi bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.