Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

Church as Human Space

Konferens 21-22 mars.

Vad innebär bekännelsen till Gud som Skapare, som universellt verksam i det vanliga livet, för vår förståelse av kyrkan och dess uppdrag? Vad betyder en förståelse av frälsning som ”återställd mänsklighet” (recapitulatio), och närvaron av mänsklighet i såväl kyrkans som Guds eget liv, för kyrkans identitet? Vilket bidrag kan skandinavisk skapelseteologi ge till de skandinaviska lutherska folkkyrkorna i Norge, Sverige och Danmark i en postsekulär tid?

Medverkande: Catherine Keller, Marit Trelstad, Svein Aage Christoffersen,
Trygve Wyller, Ulrich Schmiedel, Else Marie Wiberg Pedersen, Elisabeth Gerle, Johanna Gustafsson Lundberg, Bengt Kristensson Uggla, lutherska biskopar
från de skandinaviska länderna med flera.

OBS! Konferensen hålls på engelska och kräver anmälan (anmälan är stängd).
Torsdag 21 mars kl 20.00 hålls ett öppet arrangemang, ”Human Comes First!” med happenings, musik och mingel som är öppet för alla

Konferensen är ett gemensamt projekt med Sveriges kyrkas forskningsenhet, Grundtvigs studiecenter (Aarhus Universitet), Katedralakademin (Stockholms domkyrkoförsamling) och Gustaf Wingren sällskapet.

Human Comes First!

A Grundtvig Experience in the Cathedral.
Edward Broadbridge, Gary Graden, Mattias Wager.
 (in English)
Thursday, March 21 at 20:00 in the Cathedral (Storkyrkan)
Torsdag 21 mars kl 20.00, Storkyrkan

Program - delta i mån av plats

Anmälan till konferensen är stängd, men intresserade som vill lyssna till föreläsningar, paneler och presentationer är välkomna - i mån om plats.

Du hittar progammet här