Kyrka som mänskligt rum

Konferens 21-22 mars

Vad innebär bekännelsen till Gud som Skapare, som universellt verksam i det vanliga livet, för vår förståelse av kyrkan och dess uppdrag? Vad betyder en förståelse av frälsning som ”återställd mänsklighet” (recapitulatio), och närvaron av mänsklighet i såväl kyrkans som Guds eget liv, för kyrkans identitet? Vilket bidrag kan skandinavisk skapelseteologi ge till de skandinaviska lutherska folkkyrkorna i Norge, Sverige och Danmark i en postsekulär tid?

Medverkande: Catherine Keller, Marit Trelstad, Svein Aage Christoffersen,
Trygve Wyller, Ulrich Schmiedel, Else Marie Wiberg Pedersen, Elisabeth Gerle, Johanna Gustafsson Lundberg, Bengt Kristensson Uggla, lutherska biskopar
från de skandinaviska länderna med flera.

OBS! Konferensen hålls på engelska och kräver anmälan. Delar av programmet är dock publikt, till exempel “Grundtvigkvällen” den 21 mars med happenings, musik och mingel.

datum: 21–22 mars plats: Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9, Gamla stan
mer info: grundtvigcenteret.au.dk