Stockholms domkyrkoförsamling

Kurs i Kierkegaards filosofi - eller i kristen andlighet

Vad är det att vara människa? Vad är meningen med livet? I mer än 20 har har prästen Ted Harris lockat deltagare till sina terminskurser om den danske filosofen Sören Kierkegaard och om kristen andlighet. I höst är det dags igen.

KURS I KIERKEGAARDS FILOSOFI

Vad är det att vara människa? Vad är meningen med livet? Den danske filosofen Sören Kierkegaard har i sina böcker beskrivit viktiga förutsättningar för att kunna uppleva livsmening – riktning och mål i livet. Prästen Ted Harris har i över 20 år förmedlat hur hans tankar har påverkat filosofi, teologi och psykologi. I sin stora bok Avslutande ovetenskaplig efterskrift skriver Kierkegaard: ”I förhållande till en evig salighet och ett oändligt intresse i lidelse för denna … är varje litet jota av vikt, av oändlig vikt.”
Ledare: Ted Harris, präst, teol dr, FTO
Datum: Varannan tisdag fr o m 19 september
Tid: 18.00-21.00
Plats: ABF-huset. Sveavägen 41 (Erlanderrummet)
Kostnad: 1 000 kr
Anmälan: Ted Harris Ted Harris

Men friheten, det är den underbara lampan. När människan gnider den med etisk lidelse: så blir Gud till för henne

Sören Kierkegaard

KURSPLAN

• 19 september En kultur i förändring
  • 3 oktober Innerlighet
  • 17 oktober Det estetiska stadiet
  • 31 oktober Det etiska stadiet
  • 14 november Det religiösa stadiet
  • 28 november Kierkegaards arv
  • 12 december Vart är vi på väg?

kurs i kristen andlighet

I alla tider har människor funderat över livets mysterier. Varför finns det liv istället för ingenting? Vad är meningen med livet? Hur uppnår en människa ett tillstånd av välbefinnande? Varje termin i mer än 20 år har Ted Harris hållit sin kurs i hur kristen andlighet kan vara ett sätt att förhålla sig till livet och besvara dess frågor.
Kursen vill ge en bild av några kristna tänkares syn på andlighet och hjälpa deltagarna att själva förstärka en känsla av villkorslös kärlek.
Ledare: Ted Harris, präst, teol dr, FTO
Datum: Varannan onsdag fr o m 20 september
Tid: 18.00-21.00
Plats: ABF-huset. Sveavägen 41 (Erlanderrummet))