Foto: Kulturnatt Stockholm

Kulturnatt Stockholm 2021

Årets kulturnatt sker digitalt och äger rum den 24 april. Stockholms domkyrkokör. under ledning av Michael Waldenby deltar med bidraget Mot aftonen. Här finns länk till Kulturnattens program och här presenterar vi Stockholms domkyrkoförsamlings bidrag den 24 april kl 18.00.

Mot aftonen
Stockholms domkyrkokör bjuder på Erik Axel Karlfeldts inledningsdikt i det stora poemet Yttersta domen.
Karlfeldt var under stora delar av sitt liv verksam i Svenska Akademien vid Stortorget, så vi håller oss i Gamla stan. Men med diktens hjälp flyger vi till skaldens hemtrakter i Dalarna och kanske ännu längre. Välkommen!
 
Om aktören
Högt uppe på Stadsholmen, i hjärtat av Gamla stan, reser sig Storkyrkan – Stockholms domkyrka. De äldsta delarna av den magnifika byggnaden är från 1279. Sedan dess har många generationer stockholmare byggt till och förskönat sin kyrka. Från början kallades den helt enkelt Bykyrkan – det var först framåt 1600-talet som de svenska regenterna började betrakta Stockholm som sin fasta boplats och landets huvudstad. Dessförinnan förde de mäktiga en ambulerande tillvaro, i vårt land liksom i Europa. Men så kom Axel Oxenstierna och centraliserade det mesta – men det är en annan historia.

Om Kulturnatt Stockholm
Kulturnatt Stockholm 2021 går av stapeln den 24 april och tar med hela Stockholms kulturliv till dig, där du är!

För andra gången i världshistorien blir Kulturnatten digital, men den här gången finns det flera olika sätt att uppleva kulturen. Tittar du helst på programpunkter du själv valt genom Kulturnatt Stockholm Play, eller hänger du hellre med i livesändningarna på Kulturnatts-TV? I år kan du anpassa upplevelsen efter hur just du vill ha det – tillsammans eller ifred, efter din smak eller med förhoppningen att hitta något nytt. Oavsett hur du vill ha det, så samlar vi hela Stockholms kulturliv och kommer till dig, där du är.

 

NÄR?
Lördagen 24 april 2021, 18:00 – 24:00. 

Kulturnatt Stockholm Play ligger kvar på webben till och med 1 maj.

 

VAR?
Både Kulturnatt Stockholm Play och Kulturnatts-TV kommer att publiceras här på webben när det är dags.

Kulturnatts-TV sänds även på Facebook.

 

HUR?
Under sex timmar mellan 18:00 och 24:00 livesänder vi Kulturnatts-TV direkt från flera olika platser i Stockholm. Under sändningen får du i soffan sällskap av en programledare som befinner sig i marmorsalen på Dramaten. Klockan 18:00 släpps även Kulturnatt Stockholm Play – ett stort digitalt bibliotek där innehåll från över 130 kulturaktörer kan upplevas hela kvällen och den följande veckan.

 

PROGRAMMET
Ett programblad för Kulturnatt Stockholm Play hittar du HÄR! Kulturnatts-TV tablå kommer närmre inpå, följ oss på sociala medier om du vill få nyheterna först. Du hittar oss på Facebook, Instagram och Twitter. Vi ses där!