Foto: Casandra Kiltoft

Konfirmation?

Har du funderat på att konfirmera dig? Eller har tanken på konfirmation inte dykt upp? Eller har du bestämt dig för att inte konfirmera dig. Kanske är du intresserad och nyfiken på vad konfirmation innebär men inte vet hur det går till. Här går det att läsa om konfirmation i Storkyrkan 2022!

Har du funderat på att konfirmera dig? Eller så har tanken på konfirmation inte dykt upp. Eller så har du bestämt dig för att inte konfirmera dig. Kanske är du intresserad och nyfiken på vad konfirmation innebär men vet inte hur det går till.

Oavsett vilket så vill vi berätta för er som är födda 2006 och 2007 och bor i Stockholms domkyrkoförsamling om det alternativ vi erbjuder året 2021-2022!

Storkyrkan – katedralen vid vattnet!
Under mitten av 1200-talet grundades Stockholm och ganska snart byggdes en liten träkyrka som namngavs efter sjöfararnas skyddshelgon, S:t Nicolai. Denna första träkyrka brann ner, men snart stod en ny tegelkyrka på plats, som bit för bit byggdes ut till den katedral som Storkyrkan är idag.

Storkyrkan som ligger mellan två stora vatten, Mälaren och Östersjön, bär fortfarande namnet S:t Nicolai och är alltså nästan lika gammal som Stockholm.
Vårt konfirmationsalternativ präglas av historia, vatten och vandringar!

Under konfirmationstiden kommer vi ha ge oss på små upptäcktsfärder i Gamla stan och möta gestalter i det förflutna som liksom vi funderat över livets mening, rätt och fel, gott och ont, Gud, tro och människans plats i det stora hela. Vi kommer också ge oss ut på en två dagars vandring och 4-dagars seglats med skutan Lina som ligger förtöjd vid Skeppsholmsgården.

Vi träffas i Storkyrkan på tisdagar kl. 16.30–19.00.
Undervisningspass 16.30–17.30, sedan fika och därefter vandring i Gamla stan. Kvällen avslutas med andakt.
Start: 30/11-2021
Därefter tisdagarna under år 2021/2022: 14/12, 25/1, 8/2, 22/2, 8/3, 22/3, 5/4.
Föräldramöte 5/4 kl. 18 i Storkyrkan.

Heldagsvandringar i Stockholmstrakten söndagarna 13/2 och 8/5. Den 13/2 blir det vinterpromenad i någon slottspark med omnejd med slottsbesök och den 8/5 vandrar vi ute i naturen, ca 12 km. Räkna med att vara borta hela dagen.

Segling med skutan Lina onsdag kväll 25/5 till söndag eftermiddag 29/5.
Repetition inför konfirmationsgudstjänsten 7/6 kl. 16.30–19 och 11/6 kl.15-18 i Storkyrkan.

Konfirmation i Storkyrkan 12/6 kl. 11.00 i samband med högmässan.

Vårt alternativ kostar dig ingenting, förutom matsäck under vandringsdagarna i maj. Om du tycker detta är något för dig, vill vi att du är närvarande på så många träffar som möjligt (undantag sjukdom förstås) eftersom det är viktigt för gemenskapen i gruppen. Och för att inte missa alltför mycket.

Konfirmationstiden är en unik möjlighet att med sig själv och tillsammans med andra få reflektera och fundera över livets stora och små frågor och lära sig hur de hänger ihop med kristen tro och tradition. Välkommen med din anmälan!

Anmälan: sabina.koij@svenskakyrkan.se

Hör av dig om du har frågor till:

Sabina  Koij

Sabina Koij