Stockholms domkyrkoförsamling

Guds existens och gudsbilder

En personlig gud eller något onämnbart och bortom allt. Vilka bilder av Gud är vanligast bland troende människor och religiösa ledare? Varför verkar det vara så viktigt att veta? Söndag 29 april i Storkyrkosalen.

En del människor står i ett personligt förhållande till sin Gud. Andra menar att Gud måste ses som något helt och hållet annorlunda, vilket kan skapa frågor om vad en sådan gudsbild betyder i den troendes liv. Vilka gudsbilder är de vanligaste bland troende människor och bland religiösa ledare? Är alla gudsbilder lika rimliga? Och varför tycks det vara så viktigt för oss?

Värd: Carl Reinhold Bråkenhielm, professor emeritus

Föreläsare: Meddelas senare.